بهترین غذا ها

طرز تهیه کوفته شلغم و نخود

مواد لازم برای تهیه کوفته شلغم و نخود

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص سبزیجات

گندم سیاه خام نصف لیوان

پیاز(خرد شده)یک عدد کوچک

سیر(له شده)چهار حبه

شلغم(رنده شده)چهار لیوان

نخود(پخته شده)یک لیوان

زیرهیک قاشق غذاخوری

گشنیزیک قاشق چای‌خوری

کلم کیل(خرد شده)یک دوم لیوان

جو دوسر بدون گلوتنیک چهارم لیوان

پودر سیریک قاشق چای‌خوری

پونه خشک شدهیک قاشق چای‌خوری

نمکنصف قاشق چای‌خوری

آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوفته شلغم و نخود

طرز تهیه کوفته شلغم و نخود

مرحله اول

برای تهیه کوفته شلغم ابتدا باید گندم سیاه پخته شود. برای این کار گندم را به همراه سه چهارم پیمانه آب و مقداری نمک در یک قابلمه بریزید و با در بسته روی گاز قرار دهید تا کاملا بجوشد، پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد کمی شعله را کم کنید و اجازه دهید تا گندم به مدت ۱۰ تا ۱۵دقیقا با در بسته بپزند. زمانی که آب داخل قابلمه کاملا تبخیر شد، می‌توان اطمینان داشت که گندم کاملا پخته شده و باید کنار گذاشته شود.

مرحله دوم

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

مرحله سوم

حال باید مخلوط کوفته شلغم را تهیه کنید. برای این کار سیر و پیاز را در یک ماهیتابه بزرگ ریخته و با دو تا سه قاشق غذاخوری آب سرخ کنید. در صورتی‌که نیاز بود آب بیشتری در ماهیتابه بریزید تا از سوختن سس جلوگیری کنید.

مرحله چهارم

شلغم رنده شده، گشنیز و زیره را به مواد اضافه کنید و برای پنج دقیقه دیگر به سرخ کردن آن ادامه دهید. شعله گاز را کم کرده و در ماهیتابه را ببندید تا شلغم‌ها کاملا پخته و نرم شوند. زمان مورد نیاز جهت پخت کامل شلغم حدود ۲۰ دقیقه خواهد بود. در این مرحله نیز هر زمان که نیاز بود دوباره کمی آب به مواد اضافه کنید تا از سوختن آن جلوگیری شود.

مرحله پنجم

از اینکه مواد شلغم کامل آب خود را کشیده باشد اطمینان حاصل کنید و پس از پخت کامل، آن را در یک کاسه بزرگ بریزید. سایر مواد باقی‌مانده از جمله نخود پخته شده، کلم کیل، جو دوسر، پودر سیر، پونه خرد شده،گندم سیاه و آب لیموترش را به شلغم اضافه کرده و خوب له کنید تا نخودها هم کاملا مخلوط شوند.

مرحله ششم

یک قاشق غذاخوری از مواد کوفته شلغم را برداشته و با دست گرد کنید. سپس آن را روی کاغذ روغنی قرار دهید. این کار را با تمام مواد کوفته تکرار کنید. با این حجم حدود ۱۸ تا ۲۰ عدد کوفته کوچک تهیه می‌شود.

مرحله هفتم

سینی پر از کوفته شلغم را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در فر قرار دهید تا خوب بپزند. کوفته‌ها را زمانی که قهوه‌ای یا طلایی رنگ شدند از فر خارج کنید.

مرحله هشتم

سعی کنید زمانی‌که کوفته شلغم در فر است، سس گوجه‌فرنگی را تهیه کنید. برای این کار ابتدا پیاز را در چند قاشق آب در یک ماهیتابه یا قابلمه به مدت پنج دقیقه سرخ کنید. سپس سیر، هویج، کرفس و سایر سبزیجات را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۰دقیقه بپزید.

پوره گوجه‌فرنگی و رب را به مواد اضافه کنید و سس را برای ۲۰ دقیقه روی گاز با شعله کم قرار دهید تا جا بیفتد. سس را با بالزامیک،فلفل و نمک طعم‌دار کنید و آنقدر هم بزنید تا غلیظ و آماده شود.

کوفته شلغم را در ظرف مورد نظر خود چیده و سس گوجه‌فرنگی را روی آن بریزید. غذای شما آماده سرو است.

چند نکته

  • در صورتی که به گندم سیاه دسترسی ندارید از برنج قهوه‌ای استفاده کنید.
  • به جای نخود می‌توان از لوبیا چشم‌ بلبلی استفاده کرد.
  • شلغم‌ها را با قسمت درشت رنده، رنده کنید.
  • کوفته را به همراه سس گوجه‌فرنگی با برنج و انواع سبزیجات بخارپز مانند بروکلی سرو کنید؛ یا اینکه آن را با دورچین شلغم سرخ شده آماده کرد.
  • کوفته شلغم به همراه سس گوجه‌فرنگی طعم‌دار شده به همراه پاستا قابل سرو است.
  • می‌توان در تهیه انواع سالاد از کوفته شلغم استفاده کرد و آن را با انواع سس سرو کرد.
  • می‌توانید کوفته شلغم را پس از خنک شدن، در فریزر و در ظرف در بسته نگهداری کنید. هنگام سرو آن را مجدد گرم کرده و سس گوجه‌فرنگی تازه را به آن اضافه کنید.

منبع: کتاب کاله

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی