استفاده از بیکینگ پودر در کیک و شیرینیها موجب پف کردن آنها میشود. اما بیکینگ پودر هم خراب میشود و اگر از بیکینگ پودر خراب استفاده کنید با همین علت ساده کیکتون کاملاً خراب میشود و شاید اصلاً پف نکند. اگر نسبت به سالم بودن بیکینگ پودر شک دارید با 2 روش زیر میتوانید متوجه شوید آیا بیکینگ پودر هنوز سالم است است یا نه؟
چگونه بفهمیم بیکینگ پودر سالم است یا نه؟
روش اول: آب داغ
آب داغ یک سوم فنجان؛
بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری؛
برای تست سالم بودن بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری از آن را داخل آب داغ بریزید و آن را بهم نزنید. اگر حدود 10 ثانیه شروع به تولید حباب کرد، یعنی بیکینگ پودر سالم و فعال است و با خیال راخت میتوانید در کیکهاتون از آن استفاده کنید.
تست سالم بودن بیکینگ پودر با آب داغ
روش دوم: سرکه
سرکه یک چهار فنجان؛
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری؛
روش دوم سالم بودن بیکینگ پودر استفاده از سرکه است. نصف قاشق چای خوری از پودر بیکینگ پودر را داخل سرکه بریزید. اگر شروع به واکنش دادن و تولید حبابهای زیاد کرد، یعنی بیکینگ پودر سالم است.
تست سالم بودن بیکینگ پودر با سرکه
همانطور که در تصاویر می بینید: مقدار حباب های تولید شده در سرکه خیلی بیشتر از آب داغ است.
چیکارکنیم بیکینگ پودر خراب نشود؟
بیکینگ پودر تشکیل شده از جوش شیرین بعنوان باز، کرم تارتار بعنوان اسید و نشاسته ذرت؛ وقتی آن را داخل مواد کیک میریزیم، رطوبت و آب موجود در مواد کیک به اسید و باز موجود در بیکینگ پودر میرسد. اسید و باز باهم واکنش میدهند و تولید گاز میکنند. این گاز موجب ایجاد حباب و پف کردن کیک و شیرینی میشود.
اگر به بیکینگ پودر گرما و رطوبت برسد، اسید و باز موجود در آن در بیرون از کیک واکنش میدهند و دیگر در داخل کیک گاز تولید نمیکنند و همین موجب میشود کیک ما دیگر پف نکند.
البته نکات دیگری برای پف کردن و اسفنجی شدن کیک وجود دارد که قبلاً بطور کامل براتون نوشتم. که توصیه میکنم اگر اهل درست کردن کیک هستید حتماً آن را مطالعه کنید.
معمولاً تاریخ انقضا بیکینگ پودر بین 6 تا یک سال است. همانطور که توضیح دادم رطوبت و گرما موجب خراب شدن بیکینگ پودر میشوند
بنابراین بهترین جا برای نگهداشتن بیکینگ پودر در جای خشک و خنک است. مثل کابینت؛ اما اگر در مناطق خیلی گرم زندگی میکنید، برای سالم ماندن بیکینگ پودر در تابستان بیکینگ پودر را در یک ظرف سر بسته در یخچال نگهداری کنید.
منبع: cookcook3
- دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹ , ۱۶:۲۰
- ادامه مطلب